Marianne Visser van Klaarwater schrijft boeken over wat haar raakt

Marianne Visser van Klaarwater biedt haar boek ''doorheen het leven, doorheen de dood''' aan aan Paus Franciscus

Marianne Visser van Klaarwater biedt haar boek ”doorheen het leven, doorheen de dood”’ aan aan Paus Franciscus I. Dit verscheen in 2011. Daarna verschenen tot september 2016 nog drie door haar geschreven boeken.

Marianne Visser van Klaarwater schrijft boeken over wat haar raakt in mens en maatschappij. Daarover houdt ze ook lezingen. In 2014 nam ze het initiatief tot  cultuurblogger.nl. 

#Marianne Visser van Klaarwater

Marianne Visser van Klaarwater vaart door Vlaanderen op zoek naar verhalen

Aanvankelijk verschenen haar artikelen in vakbladen en magazines over lekker eten en drinken. Daartoe bereisde ze met haar man Roel Visser (1946-2008) de wereld. Zo trokken ze samen met een camper door Nieuw-Zeeland en Canada.

Marianne Visser van Klaarwater: dat wat haar raakt

Marianne schreef 15 boekjes over dat wat haar raakt in mens en maatschappij. (Lelystad, uitgeverij Ivio, 2001-2014) . Vooral na spraakmakende gebeurtenissen verschenen haar boekjes.
Zo verscheen na de moord op Theo van Gogh haar boekje ”woorden van koningin Beatrix”(Lelystad, uitgeverij IVIO 2004). In 2014 verscheen  haar boekje ”seksueel misbruik in de kerk”. Hierin schreef ze over de achtergronden en gevolgen van dit misbruik.

Doorheen het leven, doorheen de dood

Marianne Visser van Klaarwater werd ook geraakt door haar man Roel Visser. Vooral door zijn liefde voor haar en zijn groei in het geloof. Na zijn overlijden verscheen haar  publicatie ”doorheen het leven, doorheen de dood'(Soest, Bookscout,2012). In oktober 2013 bood Marianne dit boek aan aan paus Franciscus.

"<yoastmark

Marianne Visser van Klaarwater: schuit vol verhalen

In 2011 ontmoette Marianne haar huidige man Peter Lasschuit. Aan boord van diens motorjacht maakten ze samen een bootreis van twee maanden door België.
Daarover verscheen in 2013 haar boekje ‘een schuit vol verhalen’ (Soest, Bookscout). De cover is een doek van Marc Rieu, de zoon van André Rieu.
Over Marc Rieu schreef ze eerder een artikel voor Palet. Van 2011 – 2014 was Marianne Visser van Klaarwater eindredactrice van dit magazine voor liefhebbers van kunst.

Marianne Visser van Klaarwater. Het doek van Marc Rieu, 'the lost heroes', siert de cover van Marianne's boek ''een schuit vol verhalen''.

Het doek van Marc Rieu, ‘the lost heroes’, siert de cover van Marianne’s boek ”een schuit vol verhalen”.

Marianne Visser van Klaarwater: royaltyschrijfster

Marianne  is door de RVD erkend als royaltyschrijfster. Haar verhalen verschenen o.a. in het Engelstalige blad/website Holland Focus. Helaas bestaat dit blad niet meer wegens te weinig advertentie-inkomsten. In 2005 verscheen haar boek: Vorstenhuizen van Nederland, Belgie, Luxemburg (uitgeverij ten Have).

Lezingen: Het geloof van Oranje

In december 2015 verscheen haar boek ”Het geloof van Oranje: Vrijheid, verbondenheid, tolerantie. (Den Haag, U2pi, 2015). Op 15 december 2015 vond in boekhandel Douwes in Den Haag de presentatie plaats.
Het boek bevat vijftien levensverhalen over stadhouders, koningen en koninginnen, Elke persoon kreeg een fraai portret geschilderd door de bekende Arubaanse portretschilder Gustave Nouel.

Gouden Eeuw: cover Het Geloof van Oranje

Het Geloof van Oranje,

Omzien naar elkaar

In 2016 nam Marianne het initiatief tot het project Omzien naar elkaar’. De slogan was:  zien, geraakt worden, doen. Het spoorde mensen aan om iets te doen voor een ander. Centraal in dit project stonden zeventien door Geert Husstege geschilderde iconen.
‘Omzien naar elkaar’ (U2pi, 8 september 2016) is ook de titel van haar begeleidende boek. Hierin staan alle 17 door Geert geschilderde iconen. Marianne vertaalde elk naar de problematiek van de huidige maatschappij en het persoonlijk leven.
Vanuit haar eigen ervaring hoopt ze daarmee mensen steun te geven tijdens moeilijke periodes. In november 2016 schonk ze in Rome dit boek aan paus Franciscus I.

Omzien naar elkaar, barmhartigheid in Nederland

Omzien naar elkaar, barmhartigheid in Nederland

 Boeken van Marianne Visser van Klaarwater

•  Altijd Anders: paragnost tegen wil en dank. Autobiografie over de jeugd van een hooggevoelig meisje. Op haar 7e wordt ze mishandeld door drie onbekende jongens, Even later vindt er vlakbij haar in de buurt een moord plaats, Het is de geruchtmakende Baarnse moordzaak. Ruim veertig jaar later haalt Marianne deze zaak uit de doofpot.
•  Vorstenhuizen van Nederland, België en Luxemburg (Kampen, Ten Have, 2005), inmiddels uitverkocht.
   Doorheen het leven, doorheen de dood.  Dit boek gaat over liefde, lijden, rouw en spirituele ervaringen rondom het sterven van Roel Visser (1946-2008), Hij was de grote liefde en man van Marianne. De cover is een schilderij van wasschilder Peter de Jongste.
– Een schuit vol verhalen . Di is een reisgids vol tips en verhalen voor een vakantie in België. Marianne maakte deze reis in 2011 aan boord van het motorjacht van haar huidige man Peter Lasschuit. DE cover is een schilderij van Marc Rieu.
•  ‘Het geloof van Oranje. Vrijheid- Verbondenheid- Tolerantie’ . Dit gaat  over de invloed van 500 jaar Reformatie op het persoonlijk geloofsleven van vorsten en hun bewind. Marianne geeft hierover ook lezingen. Illustraties zijn door Gustave Nouel geschilderde portretten van alle Oranjevorsten en van Juliana van Stolberg.
•  ‘omzien naar elkaar . Centraal staan  de zeven goede werken vertaald naar actuele problematiek. Illustraties zijn iconen van Geert Hüsstege.
• Voor de populair wetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen schreef Marianne Visser van Klaarwater vijftien boekjes over onderwerpen die haar raken in mens en maatschappij.
• In juli 2020 verscheen Mariannes autobiografie met als titel: ‘‘De DoorzetSTER: een ode aan de liefde.” Hierin kijkt Marianne terug op haar leven met Roel (1946-2008) met wie zij op 31 maart 1982 trouwde. Na zijn overlijden stond ze als vrouw zonder kinderen en zonder naaste familie in het leven. In 2011 raakte ze verliefd op de weduwnaar Peter Lasschuit met wie zij in 2016 trouwde. Het boek geeft inzicht hoe beiden na het verlies van hun dierbare kwijt raakten maar zich dankzij de liefde hervonden.

Wist je dat?

Wist je dat Marianne Visser van Klaarwater pas op haar 38e haar schrijftalent ontdekte? Voor die tijd vervulde ze allerlei bestuursfuncties op sociaal gebied. Totdat ze in 1988-89 haar moeder en vader verloor. Ze kreeg toen te veel verdriet om anderen te helpen.  Daarom besloot ze te gaan schrijven over wat haar raakt in mens en maatschappij.     

Wil je meer lezen van Marianne? Neem een gratis abonnement op haar cultuurblog cultuurblogger.nl. Zie de rechterkolom van deze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *