Marianne Visser van Klaarwater: publicaties

Marianne Visser van Klaarwater biedt haar boek ''doorheen het leven, doorheen de dood''' aan aan Paus Franciscus

Marianne Visser van Klaarwater biedt haar boek ”doorheen het leven, doorheen de dood”’ aan aan Paus Franciscus I. Dit verscheen in 2011. Daarna verschenen tot september 2016 nog drie door haar geschreven boeken.

Marianne Visser van Klaarwater schrijft artikelen voor bladen en eigen blog cultuurblogger.nl. Ook schreef ze boeken en houdt ze daarover lezingen.

#Marianne Visser van Klaarwater

Marianne Visser van Klaarwater vaart door Vlaanderen op zoek naar verhalen

Marianne Visser van Klaarwater ontdekte pas op haar 38e haar schrijftalent. Aanvankelijk verschenen haar artikelen in vakbladen en magazines over lekker eten en drinken. Daartoe bereisde ze met haar man Roel Visser (1946-2008) de wereld. Zo trokken ze samen met een camper door Nieuw-Zeeland en Canada.

Marianne Visser van Klaarwater: dat wat haar raakt

Marianne schreef 15 boekjes over dat wat haar raakt in mens en maatschappij. (Lelystad, uitgeverij Ivio, 2001-2014) . Vooral na spraakmakende gebeurtenissen verschenen haar boekjes.
Na de moord op Theo van Gogh verscheen haar boekje ”woorden van koningin Beatrix”(Lelystad, uitgeverij IVIO 2004). In 2014 verscheen  haar boekje ”seksueel misbruik in de kerk”. Hierin schreef ze over de achtergronden en gevolgen van dit misbruik.

Doorheen het leven, doorheen de dood

Marianne Visser van Klaarwater werd ook geraakt door haar man Roel Visser. Vooral door zijn liefde voor haar en zijn groei in het geloof. Na zijn overlijden verscheen haar  publicatie ”doorheen het leven, doorheen de dood'(Soest, Bookscout,2012). In oktober 2013 bood Marianne dit boek aan aan paus Franciscus.

"<yoastmark

Marianne Visser van Klaarwater: schuit vol verhalen

In 2011 ontmoette Marianne haar huidige man Peter Lasschuit. Aan boord van diens motorjacht maakten ze samen een bootreis van twee maanden door België.
Daarover verscheen in 2013 haar boekje ‘een schuit vol verhalen’ (Soest, Bookscout). De cover is een doek van Marc Rieu, de zoon van André Rieu.
Over Marc Rieu schreef ze eerder een artikel voor Palet. Van 2011 – 2014 was Marianne Visser van Klaarwater eindredactrice van dit magazine voor liefhebbers van kunst.

Marianne Visser van Klaarwater. Het doek van Marc Rieu, 'the lost heroes', siert de cover van Marianne's boek ''een schuit vol verhalen''.

Het doek van Marc Rieu, ‘the lost heroes’, siert de cover van Marianne’s boek ”een schuit vol verhalen”.

Marianne Visser van Klaarwater: royaltyschrijfster

Marianne  is door de RVD erkend als royaltyschrijfster. Haar verhalen verschijnen o.a. in het Engelstalige blad/website Holland Focus. In 2005 verscheen haar boek: Vorstenhuizen van Nederland, Belgie, Luxemburg (uitgeverij ten Have).

Lezingen: Het geloof van Oranje

In december 2015 verscheen haar boek ”Het geloof van Oranje: Vrijheid, verbondenheid, tolerantie. (Den Haag, U2pi, 2015). Op 15 december 2015 vond in boekhandel Douwes in Den Haag de presentatie plaats.
Het boek bevat vijftien levensverhalen over stadhouders, koningen en koninginnen, Elke persoon kreeg een fraai portret geschilderd door de bekende Arubaanse portretschilder Gustave Nouel.

Gouden Eeuw: cover Het Geloof van Oranje

Het Geloof van Oranje,

Omzien naar elkaar

In 2016 nam Marianne het initiatief tot het project Omzien naar elkaar’. De slogan was:  zien, geraakt worden, doen. Het spoorde mensen aan om iets te doen voor een ander. Centraal in dit project stonden zeventien door Geert Husstege geschilderde iconen.
‘Omzien naar elkaar’ (U2pi, 8 september 2016) is ook de titel van haar begeleidende boek. Hierin staan alle 17 door Geert geschilderde iconen. Marianne vertaalde elk naar de problematiek van de huidige maatschappij en het persoonlijk leven.
Vanuit haar eigen ervaring hoopt ze daarmee mensen steun te geven tijdens moeilijke periodes. In november 2016 schonk ze in Rome dit boek aan paus Franciscus I.

Omzien naar elkaar, barmhartigheid in Nederland

Omzien naar elkaar, barmhartigheid in Nederland

 Tips voor culturele trips

• Boeken:
Doorheen het leven, doorheen de dood.  Dit boek gaat over liefde, lijden, rouw.
en spirituele ervaringen rondom het sterven.
– Een schuit vol verhalen . Di is een reisgids vol tips en verhalen voor een vakantie in Belgie.
• Lezingen: ‘Het geloof van Oranje. Vrijheid- Verbondenheid- Tolerantie’ . Dit gaat  over de invloed van 500 jaar Reformatie op het persoonlijk geloofsleven van vorsten en hun bewind.
• Projecten: ‘omzien naar elkaar . Centraal staan  de zeven goede werken vertaald naar actuele problematiek.

Wist je dat?

Wist je dat Marianne Visser van Klaarwater pas op haar 38e haar schrijftalent ontdekte? Voor die tijd vervulde ze allerlei bestuursfuncties op sociaal gebied. Totdat ze in 1988-89 haar moeder en vader verloor. Ze kreeg toen te veel verdriet om anderen te helpen.  Daarom besloot ze te gaan schrijven over wat haar raakt in mens en maatschappij.

Wil je meer lezen van Marianne? Neem een gratis abonnement op haar cultuurblog cultuurblogger.nl. Zie de rechterkolom van deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *