Albert Verlinde verfriste de musical van The Sound of Music

Marianne Visser van Klaarwater feliciteert Albert Verlinde met de geslaagde premiere van the Sound of Music.

Albert Verlinde wordt gefeliciteerd door Marianne Visser van Klaarwater met de geslaagde première van the Sound of Music.

The Sound of Music is waar gebeurd, maar door de film en musical sterk geromantiseerd. In 2015 viert the Sound of Music haar 50e verjaardag. Albert Verlinde Entertainment verfriste de musical in een sprankelend geheel. In Salzburg kan je nog steeds de locaties uit de film bezoeken. Een foto-impressie van de première van de Sound of Music, het ware verhaal. en tips voor een bezoek aan Salzburg.

Albert  Verlinde gaf Sound of Music kids een podium

Sound of Music kids

Zondag 23 november 2014. Om 13 uur verzamelt de door Albert Verlinde uitgenodigde pers zich bij de rode loper voor het fotograferen van bekende Nederlanders. Of een van de zes groepen musicalkids van the Sound of Music.
In totaal 36 kinderen die samen met Maria (Anouk Maas), Kapitein von Trapp (Ad Knippels) en vele anderen zullen stralen in de grote theaters van Nederland tijdens de tournee van the Sound of Music.Albert Verlinde is trots op de cast.

Stift Nonnberg

Stift Nonnberg

Albert Verlinde opent The Sound of Music met klokgelui

Om 14 uur begint een klok te luiden. Het doek gaat op. Voor ons zien we een donker toneel en verspreid daarover lichtjes. We horen zingen. Een Latijns gezang door vrouwenstemmen. Dan gaat het licht aan en zien we nonnen in een klooster met kerkramen. We bevinden ons in het Benedictijnenklooster Nonnberg.

Maria Kutschera

Maria Kutschera

Benedictijnenklooster Nonnberg

In het Benedictijnenklooster Nonnberg begon het waargebeurde en geromantiseerde verhaal van the Sound of Music. Maria Kutschera was daar non, maar paste er niet echt. Daarom stuurde moeder overste haar in 1926 naar de weduwnaar Kapitein von Trapp om les te geven aan zijn zeven kinderen.

Albert Verlinde verfrist The Sound of Music

Albert Verlinde verfrist The Sound of Music maar behoudt de rode draad van musical en film. Anders dan in de film (1950) en musical (1955) van the Sound of Music was Maria niet echt verliefd op kapitein Von Trapp. Toch trouwde ze met deze voormalige duikbootkapitein en kreeg samen met hem drie kinderen.
premiere Sound of Music Albert Verlinde

Concerten

Tijdens de crisis in de jaren dertig verloor de familie haar vermogen. Als muzikale familie begonnen ze nu, onder leiding van een kapelaan, met het geven van concerten. Ze zongen in heel Europa en ook in Nederland. Net als in de musical wonnen ze de eerste prijs van de Salzburger Festspiele.

Albert Verlinde en zijn versie over het vluchten

Anders dan in de door Albert Verlinde opnieuw uitgebrachte musical vluchtten ze niet meteen na het optreden. De Änschluss”vond pas twee jaar daarna plaats. Ook vluchtten ze niet over de bergen, want dan kwamen ze in Duitsland terecht. Ze namen de trein naar Italië en vervolgens het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

Story_of_trapp_family_singers, Maria Kutschera

Story_of_trapp_family_singers, Maria Kutschera

Autobiografie

In Amerika woonde de Familie Von Trapp in Stowe (Vermont. Daar gaven ze tot 1955 concerten. In 1949 schreef Maria haar autobiografie: “The story of the Trapp-Family Singers”. De rechten verkocht ze aan een Duitse filmproducent., In 1956 kwam de film uit.
Mariska

 The Sound of Music vond oorsprong in Broadway

Broadway Diva Mary Martin vond het zo’n mooi verhaal. Ze vroeg aan Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II om er een musical van te maken. Op 16 november 1959 ging deze in première. Voor de musical werden de namen van de kinderen veranderd om verwarring met twee Maria’s te voorkomen
In 2014 gaven Rodgers en Hammerstein de exclusieve rechten aan Albert Verlinde Entertainment.
De familie von Trapp was het niet helemaal eens met het geromantiseerde verhaal. Ze stoorden zich vooral aan de rol van hun vader. Hij gebruikte wel een fluitje om de kinderen te roepen, maar was vooral een liefhebbende vader. De kinderen hoefden niet te marcheren of in de houding te staan zoals in de musical.

Mariska

tips voor een bezoek aan Salzburg

De filmversie van the Sound of Music werd opgenomen in Salzburg.  Daar herinneren nog veel locaties aan the Sound of Music.
• Klooster Nonnberg. Halverwege de Mönchsberg bevindt zich het vrouwenklooster (stift) Nonnberg. Het werd in 700 gesticht door de Heilige Ruppert. Zijn zuster werd de eerste abdis. Stift Nonnberg neemt een opvallende plaats in Salzburg in. De rode koepeltoren valt erg op tussen het vele wit en een enkele groene toren.
• Mirabell; tuinen en paleis. Hier zingen Maria en de kinderen ‘Do-Re-Mi’
• Residentie plein en fontein, op weg van het klooster naar de familie Von Trapp zingt Maria hier haar lied: ‘I have confidence in me’
• Theater  Felsenreitschule (1693)  hier zongen baron von Trapp en zijn familie Edelweiss.
• St. Peter’s Cemetery: hierheen vluchtte de familie na hun optreden.

Wist je dat?

Wist je dat de façade van het Leopoldskron Palace de voorkant vormde van de residentie van de Von Trapps?
Wil je the Sound of Music beleven in Salzburg; Kijk dan op de site van Salzburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *