Vrijwilligers en koningspaar kregen in Zwolle op 25 april 2015 taart tijdens het evenement ‘lang leve de club’. De bijeenkomst vond plaats in het kader van ‘200 jaar Koninkrijk’. De taart was 30 meter lang en werd gebakken door Max van Dijk van bakkerij van Orsouw.
Vrijwilligers centraal tijdens vierde bijeenkomst 200 jaar koninkrijk
Onder het motto ”Lang leve de club” st0nden op 25 april 2015 vrijwilligers centraal tijdens het evenement ‘200 jaar Koninkrijk’.
In de huidige samenleving worstelen verenigingen met de vraag: hoe komen we aan nieuwe en actieve leden? Over deze problematiek bogen de deelnemers zich tijdens workshops. Belangstellend luisterde het koningspaar naar hun woorden.
Een van de conclusies luidde dat organisaties een andere vorm dienen te krijgen, willen ze overleven. Over de vraag hoe dit moet gebeuren, werd gesproken in verschillende sessies.
Koning wil vrijwilligers in het zonnetje zetten
In totaal namen 60 organisaties aan de dag deel. Zoals de koning zei: ”alle vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”
Oranjetaart
De taart werd gebakken door Max van Dijk van bakkerij Orsouw:
met:
• 100 liter eieren, 2 kilo citroenrasp, 40 kilo castro suiker
• 60 kilo vanillepeulen, 40 kilo patentbloem, 40 liter slagroom
• 100 kilo roomboter, 60 kilo marsepein, 60 kilo basterdsuiker
• 60 kilo banketbakkersroom, 20 kilo aardbeienjam, 40 kilo perziken
Wist je dat?
Wist je dat onze koningen en koninginnen echte smulpapen waren en zijn? Naar aanleiding van 200 jaar koningshuis publiceerde Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst het boek Vorstelijk tafelen.
Op 26 september 2015 vond de slotmanifestatie van 200 jaar koninkrijk plaats.