Franse Zuidkust, de Côte d’Azur: Nederlanders raakten verliefd en bleven

Franse Zuidkust, Cote d'Azur bij Cannes

Franse Zuidkust , Cote d’Azur bij Cannes

De Franse Zuidkust met zijn azuurblauwe zee is vooral mooi  bij de Côte d’Azur. Leden van de Côte d’Azur Autrement raakten spontaan op jouw verliefd.  Op een dag verlieten ze hun land. Een leven van druk, druk, druk, ruilden ze in voor rust, ruimte en vrijheid. Zomaar op een dag nodigden ze Peter en mij uit om hen te bezoeken.

Franse Zuidkust, Villa Menuse

Franse Zuidkust, Villa Menuse

‘’Als je eenmaal de navelstreng hebt doorgeknipt, dan ben je los van je moeder(land). Dan ben je weg’, zegt Nicolas. Samen met zijn vrouw Marian genieten  Peter en ik van een plat du jour in restaurant ‘’castle pub’’  in Chateauneuf.

Franse Zuidkust  Villa Menuse

Vanavond eten we bij ze thuis in hun Villa Menuse, waar ze in 2014 een Bed & Breakfast openden. Dan eten we wilde asperges die ze een dag eerder plukten.Voor het dessert bakken hun twee kinderen een taart van beslag en gesmolten chocolade.
Eerder had Nicolas In Belgie een druk aannemersbedrijf met 25 man in dienst. Marian werkte met veel plezier in haar goed betaalde bestuursbaan. “We hadden het alleen maar druk druk, druk’, zegt Nicolas.

Villa Menuse: Marian en Nikolai

Villa Menuse: Marian en Nicolas

Franse Zuidkust Geen mistral

Nu wonen Marian en Nicolas in Villa La Menuse waar ze in 2014 begonnen met chambre d’ hôte’. Niet alleen de bergen en de zee maar ook het weer trok hen. Nicolas. ‘’Anders dan elders in Zuid Frankrijk waait hier geen mistral.”

proviand voorziening voor een privejacht

proviand voorziening voor een privejacht

Franse Zuidkust: Antibes

Villa La Menuse bevindt zich vlakbij het aan de Franse Zuidkust gelegen Antibes., Daar liggen privėjachten van de superrijken. Voorzien van een eigen vliegdek. Na het landen van hun helikopter varen ze snel uit. Hun kapiteins verdienen een maandsalaris van 40.000,- euro.
In Antibes staat ook het Picasso-museum. Evenals veel andere beroemde kunstenaars  voelde hij zich aangetrokken door de Côte d’Azur.. Als een van de duurste locaties op aarde is het ook een plek om verliefd te worden.

Franse Zuidkust Trip Advisor

Ongeveer 27 jaar geleden sloeg de vonk over tussen accountant Rob Heuvers en binnenhuisarchitect  Willem Zoon. Ze trouwden met elkaar. ‘’In 2006 verhuisden we naar Côte d’Azur. Met 20 man personeel in dienst was ik in Nederland alleen maar bezig met geld verdienen. Dat wilde ik niet meer.” In 2014 riep Trip Advisor met vijf sterren Villa Cédria uit tot prijswinnaar.

Villa Cedria

Villa Cedria

Villa Cédria

Met zijn 1500 jaar oude olijfbomen, cipressen en vijgenbomen is Villa Cédria een paradijs op aarde. Aan de muur hangen schilderijen van Rob. Grappig, vrolijk en levendig.
Bij het ontbijt verrast Rob ons op heerlijke zelfgemaakte jams. De smaak is zacht en vol fruit. ‘’Voor de pruimenjam gebruik ik 650 gram suiker op 1 kilo pruimen. De clementines meng ik met schilfers van hun zacht gekookte schil’’, verklapt Rob.

Rob Heuvers en Willem Zoon

Rob Heuvers en Willem Zoon

Colle sur Loup

Villa Cédria bevindt zich in la Colle sur Loup, de heuvel van de wolf. ‘’De rivier hier is al net zo ontembaar als een wolf. Dan weer onrustig en woest, dan weer kalm en bedaard’, verklaart Rob de naam van deze vallei.
Vlakbij bevindt zich het kunstenaarsdorp st Paul de Vence  met het graf van Chagall. Op het gezellige terras naast de jeu de boulebaan drinken we een glas Monaco. Een lekker drankje van gazeuse, bier en grenadine.

Karin en Sydney, voorzitter van.Côte d'Azur Autrement.

Karin en Sydney, voorzitter van Côte d’Azur Autrement.

Côte d’Azur Autrement

Evenals Marianne en Nicolai zijn ook Rob en Willem lid van Côte d’Azur Autrement. Een samenwerking tussen 17 eigenaren van luxe chambre d’hotes aan de Côte d’Azur. Voorzitter is Sydney.
‘’Voor Sydney was het altijd al een droom om aan de Côte d’Azur te wonen”, zegt zijn vrouw Karin. Vanaf zijn tweede jaar bracht hij elke zomer door aan dat ene speciale strand bij St Jean Cap Ferrat.

Franse Zuidkust La Parare -keuken van Sydney

Franse Zuidkust La Parare -keuken van Sydney

Sydney verrast ons met zijn kookkunsten

Sydney (geboren en getogen in Amsterdam, Hollands vader en Franse moeder) en Karin (Zweedse) leerden elkaar kennen in Hong Kong. Zij werkte als financial controller en hij in de modewereld van de Beau Monde. Sinds 12 jaar wonen ze nu aan de Côte d’Azur. Daar verrast Sidney ons met zijn kookkunsten.
Sydney: “Een aannemer bracht ons op het idee om een chambre d’hôte te beginnen, Hij plantte een zaadje en wij gingen het doen. De gasten komen van over de hele wereld. Veel leuke mensen die ons inspireren.”

villa la Parare

villa la Parare

La Parare

Hun villa la Parare bevindt zich tussen Monaco en Nice. Tussen deze drukke steden, beide met de auto in een goed half uur te bereiken, ligt la Parare. Als een eldorado van stilte omgeven door een prachtige natuur.
Monaco is met Cap Ferrat de mondaine wereld van filmsterren zoals Robert de Niro en Roger Moore. Een appartement kost hier minimaal 1 miljoen. De duurste villa 550 miljoen euro. La Parare is vooral authentiek, zoals alle villa’s van Côte d’Azur Autrement.

Azuurblauwe water

Vanaf het strand bij Monaco kijken Sydney en ik uit over het azuurblauwe water. “Hier heb je echt alles”, zegt Sidney, ‘.Rust, natuur, culinair en cultuur. Wij van Côte d’Azur Autrement kennen dit allemaal en vertellen het als ambassadeurs van de regio door aan onze gasten.”

Terug in B&B Laparare genieten we weer van de  rust en de natuur. “Alles is zo dicht bij. Binnen een uur afstand kunnen wij hier de gasten een maand bezig houden. Dus het beste is om op z’n minst 4/5 dagen te vertoeven,” zegt Sydney.

restaurant la Madone, Peion, Peter Lasschuit, Karin en Marianne Visser van Klaarwater plus kok.

restaurant la Madone, Peion, Peter Lasschuit, Karin en Marianne Visser van Klaarwater plus kok.

Tips voor een bezoek aan Zuid Frankrijk

•  Museum Fondation Maeght
• Restaurant Castle Pub,, Chateauneuf.
• Auberge de la Madone in het kunstenaarsdorp Peillon
• st Paul de Vence, kunstenaarsdorp
de Franse Zuidkust grenst aan de Ardeche met zijn karaktervolle plaatsjes.  

Wist je dat

Wist je dat de Côte d’Azur niet alleen een paradijs is voor de superrijken maar ook voor kunstenaars? Volop genieten doe je in het kunstenaarsdorp st Paul de Vence.

Wil je meer weten over Côte d’Azur Autrement. Kijk dan op de website van Côte d’Azur Autrement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.