Buitengewone Kunstenaars:  Special Award 2015

Prijswinnares Buitengewone Kunstenaars Marjolein van den Doel ontvangt prijs van André van Duin

Prijswinnares buitengewone kunstenaars Marjolein van den Doel ontvangt prijs van André van Duin

Buitengewone kunstenaars, zo noemt de “Special Arts” mensen met een handicap en talent voor en/of interesse in kunst.  Marjolein van den Doel ontving op 29 november in Museum Jan van der Togt uit handen van André van Duin de publieksprijs Special Award 2015.

“Het is net als met de vriendenloterij” grapte André. “Het winnen van de prijs is een toevalstreffer. Het is haast onmogelijk om de mooiste te kiezen uit de werken van de buitengewone kunstenaars.”

André van Duin onder de indruk van buitengewone kunstenaars

André was duidelijk onder de indruk en geroerd door het werk van de buitengewone kunstenaars. “Het is geweldig. Al die fantasie om mooie dingen te maken. Hoe bedenk je dat? Zelf kan ik niet schilderen en beeldhouwen of zo iets.”
Spontaan zei hij meteen ‘ja’ bij de vraag om de Special Award 2015 uit te reiken. “Ik vond het meteen hartstikke leuk. Ik ben er graag bij.”

Marjolein van den Doel en André van Duin achter haar kunstwerk

Marjolein van den Doel en André van Duin achter haar kunstwerk

Marjolein van den Doel

Dan schenkt hij alle aandacht aan Marjolein van den Doel als winnares van de Buitengewone Kunstenaars 2015. Glunderend ontvangt ze de cheque van 1500 euro.
Maar liefst 14 weken deed ze over het werk. Het juryrapport noemde het resultaat: stoer, hip, een beetje rock and roll, schoon en helder.” Als verrassing krijgen de ruim honderd aanwezigen een Petit Four met daarop afgebeeld het kunstwerk.


Jeroen Pomp

Persoonlijk was ik vooral onder de indruk van het werk van Jeroen Pomp. Vanuit een fotografisch geheugen schildert hij de constante beelden in zijn hoofd: mensen dieren en planten. Er valt enorm veel in zijn werk te ontdekken.
Dankzij wandelwegen ontstaat er structuur en verbondenheid. De triomf van het doek doet me denken aan Jeroen Bosch.

Jeroen Pomp

Jeroen Pomp

Karen Koeslag

Mooi vond ik ook het werk van Karen Koeslag. Ze tekent kwallen. Kleurrijk, vrolijk en abstract. “Al als klein kind schilderde en tekende ze. Dat maakt haar heel vrolijk en geeft haar ook rust,” vertelt haar moeder.

Karen Koeslag, Buitengewone Kunstenaars 2015

Karen Koeslag

Vrolijk maakte me ook het werk van Rika Santhuizen en Lida Wiggersvan de Twentse Zorgcentra locatie Losserhof.

Rika Santhuizen, Buitengewone Kunstenaars 2015

Rika Santhuizen

De expositie “Buitengewone kunst van bijzondere kunstenaars” duurt tot 6 december 2015.

Lida Wiggers

Lida Wiggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *