Boekpresentatie van het ‘het geloof van Oranje’ bij boekhandel Douwes

Een half uur voor de boekpresentatie bij Boekhandel Douwes. Ik kijk naar min eigen werk

Een half uur voor de boekpresentatie bij Boekhandel Douwes. Ik kijk naar min eigen werk

Boekpresentatie van Marianne Visser van Klaarwater met daaronder een foto van koning Willem Alexander op het moment van zijn aantreden als koning van Nederland. Met daaronder allemaal exemplaren van het door mij geschreven en door Gustave Nouel geschilderde boek ‘’het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie.’’ Daarmee kondigde de gerenommeerde boekhandel Douwes in den Haag de boekpresentatie aan van ‘het geloof van Oranje’ op 15 december.

cover Het Geloof van Oranje

cover Het Geloof van Oranje

Spannend. Dat was de boekpresentatie bij Boekhandel Douwes in Den Haag. Het openbaar maken van een boek voelt toch altijd weer als een bevalling, Maanden, en in dit geval jaren, werk je aan een boek. In alle stilte en helemaal alleen. Dan opeens geef je het vrij aan de wereld

mjn vrienden: Kees, Annemiek, Kristien, Philly, Greta plus vriend en Marijke

mjn vrienden: Kees, Annemiek, Kristien, Philly, Greta plus vriend en Marijke, Bedankt voor jullie komst. Ik voelde me gesteund en gedragen door jullie, Dat geldt ook voor mijn lieve vriendin Gerdi Gunst (buiten beeld).

Ds Carel ter Linden aanwezig tijdens boekpresentatie ‘het geloof van Oranje’

Naar de officiële boekpresentatie kwamen ook ds Carel ter Linden. Jan Thijssen, directeur van het museum Buren & Oranje en mevrouw mr Shandra John, directeur van het Arubahuis die namens de Gevolmachtigde Minister van Aruba het eerste exemplaar in ontvangst nam.

mevrouw mr Shandra John, directeur van het Arubahuis ontvangt ''het geloof van Oranje'

mevrouw mr Shandra John, directeur van het Arubahuis ontvangt ”het geloof van Oranje’

Boekpresentatie Religieus fanatisme toen en nu

In mijn toespraak wees ik erop dat in de 16e eeuw ons land leed onder religieus fanatisme. . Ieder die anders dacht dan het door Filips II beleden katholicisme wachtte vervolging, onthoofding, de brandstapel Zoals we dat nu zien bij organisaties van religieus fanatisme.

ds Carel ter Linde luistert aandachtig naar mijn toespraak

ds Carel ter Linde luistert aandachtig naar mijn toespraak

Geloof

Maar religieus fanatisme heeft niets te maken met geloof, Zoals Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje, aan haar kinderen leerde: “God is liefde, God is gerechtigheid.”

ds Carel ter Linde neemt mijn boek in ontvangst als dank voor zijn kriiek, advies en steun sinds 2005

ds Carel ter Linde neemt mijn boek in ontvangst als dank voor zijn kriiek, advies en steun sinds 2005, uiterst rechts mijn vriendin Gerdi Gunst

Vrijheid

Voorop in de strijd om vrijheid liep Willem van Oranje, zoals na hem ook menig ander Oranjevorst. Evenals ons huidige vorstenhuis streefde ook Willem van Oranje naar verbondenheid. Ongeacht geloof, ras, sekse.

uitgever Jeroen van der Starr

uitgever Jeroen van der Starr

Koning Willem Alexander wijst op belang van verbondenheid,

Willem van Oranje en de vorsten na hem voelden zich verbonden met zowel katholieken als protestanten en anderen binnen hun Koninkrijk. In deze oecumenische gedachten waren ze hun tijd vaak vooruit.

Mijn toespraak tijdens de boekpesenttaie 'het geloof van Oranje'

Mijn toespraak tijdens de boekpesenttaie ‘het geloof van Oranje’

Ook bij koning Willem Alexander behoort verbondenheid tot zijn prioriteiten. Tijdens zijn inhuldiging zei hij het als zijn belangrijkste taak te zien om mensen met elkaar te verbinden. Hij sprak: “Ik wil verbindingen leggen, verbanden signaleren en uitdragen wat ons, Nederlanders, verenigt, ook in tijden van grote vreugde en bij diep verdriet. Zo kan ik als Koning het wederkerig vertrouwen tussen burgers en hun overheid verstevigen, de democratie onderhouden en het algemeen belang dienen. ”

Boekpresentatie Jan Thijse, drecteur van het museum Buren en Oranje ontvangt mijn boek

Jan Thijse, drecteur van het museum Buren en Oranje ontvangt mijn boek

Gustave Nouel

De Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel verzorgde de illustraties in het boek. Zoals hij zelf tijdens de presentatie aangaf is de publicatie van dit boek met zijn geschilderde portretten een mooie afsluiting van een lange studie naar de Oranjes en hoopt hij dat het een brugfunctie zal vervullen tussen de rijksdelen Nederland en Aruba. Daarom werd ook de Gevolmachtigde Minister van Aruba, de heer A. Boekhoudt, gevraagd een voorwoord in het boek te leveren.

Gustave Nouel houdt toespraak tijdens boekpresentatie 'het geloof van Oranje'

Gustave Nouel houdt toespraak tijdens boekpresentatie ‘het geloof van Oranje’

Het geloof van Oranje is  verkrijgbaar voor 27,50 euro, ISBN 9789087595500, paperback met flappen, 294 blz. met full colour illustraties, Uitgeverij U2pi BV

Eén gedachte op “Boekpresentatie van het ‘het geloof van Oranje’ bij boekhandel Douwes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *