Galerie PS20: lezing ´geloof van Oranje´ en portretten van Gustave Nouel

lezing over moederschap binnen het Huis van Oranje bij galerie PS20, van links naar rechts± Zuleika Coffie, Marianne Visser van Klaarwater, Monica Daleman.

lezing over moederschap binnen het Huis van Oranje bij galerie PS20, van links naar rechts± Zuleika Coffie, Marianne Visser van Klaarwater, Monica Daleman.

Galerie PS20 in Apeldoorn hield op 7 januari 2015 een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst. Centraal stond mijn lezing n.a.v. het door mij geschreven en door Gustave Nouel geïllustreerde boek ‘het geloof van Oranje.”

Moederschap centraal tijdens expositie en lezing bij Galerie PS20

Inspelende op de huidige expositie in Galerie PS20 over moederschap hield ik een lezing over moederschap binnen het Huis van Oranje Nassau. Wat ik nooit verwacht had gebeurde. Aan het eind van lezing dacht ik bij de woorden ´´die ene arm om je heen als je het moeilijk hebt´´ aan mijn moeder.
Hoewel mijn moeder al in 1988 overleed, stond ik opeens met tranen in mijn ogen. Diep ontroerd. Gedurende de laatste 18 jaar van haar ziekte had ze een tien ritten kaart voor enge ziektes. Ze had niet alleen kanker, maar ook angina pectoris etc. Toch was ze altijd vrolijk.

signeren van het boek ´het geloof van Oranje´

signeren van het boek ´het geloof van Oranje´

Galerie PS20 Adam van Donk

Dat toch van het leven blijven genieten ondanks ziekte ontdekte ik eerder  bij Adam van Donk . Hoewel zijn artsen hem al lang opgaven, gaat hij toch door Prachtig is zijn boek ”contrasten”. contrasten

Benne Solinger

Nu ontmoette ik in Galerie PS20 Benne Solinger.  Ondanks uitgezaaide kanker gaat ook hij  door.  Hij blijft genieten van het leven. Hij was niet alleen stadsdichter van Raalte, maar koester ook de wens voor een eilanddichter van Aruba. Ook maakt hij prachtige foto´s.

foto van Benne Solinger genomen op Aruba

foto van vogel op Aruba

Galerie PS20 Gustave Nouel

Intussen bewonderden we de prachtige schilderijen van Gustave Nouel  in galerie PS20, Gustave illustreerde ook het door mij geschreven boek ”het geloof van Oranje”.

Gustave Npuel exposeert tot eind janari 2016 in Galerie PS20 Apeldoorn

Gustave Npuel exposeert tot eind janari 2016 in Galerie PS20 Apeldoorn

Zuleika Coffie

Model voor de prachtige expositie in stond Zuleika  Coffie. Zuleika is een veelzijdig talent Ze is niet alleen model en actrice maar regisseert ook modeshows. Gedurende33 weken stond ze tijdens haar zwangerschap model voor Gustave, nu heeft ze een heel lief baby’tje. Lillian heet ze, net zoals de kleindochter van mijn vriend  Peter.

Zuleika met Lillian

Zuleika met Lillian

Modeshow van Monica Daleman

Voor de bijeenkomst  regisseerde Zuleika de modeshow van Monica Daleman. Een ontwerpster van blij makende, goed voelend en ondeugend sexy kleding.

Monica Daleman met manequin

Monica Daleman met manequin

Margarita Gressman

Intussen zorgde Margarita Gressman met Arubaanse songs van de typische sfeer van de Caribean. Ze maakt trouwens prachtige sieraden, zagen we. Ook smulden we van Arubaanse hapjes en uiteraard van wijn, limonade en bier.

Margarita Gressman

Margarita Gressman

Monte Cagle

Daarna bracht Monte Cagle http://montecagle.com/ ons allemaal aan het swingen We rockten erop los. Op Montes visitekaartje staat dat hij mensen blij wil maken en dat deed hij.Kortom: een geweldige avond in Galerie PS20.
Fokke de Boer maakte een uitgebreide fotoreportage.

Galerie PS20, Monte Cagle

Monte Cagle

Tips

• Gustave Nouel werkt regelmatig mee aan landelijke exposities en schildert ook portretten.
• Adam van Donk schreef o.a. het boekje Contrasten.
Benne Solinger wijst je vanuit zijn diepe geloof in God met foto’s en woorden op de schoonheid van natuur en leven.

Wist je dat?

Wist je dat ik nig meer lezingen geef. Zoals de lezing op 23 december 2016 voor de Orde van den Prince in Delft?

Wil je weten wat Galerie PS20 nog meer doet? Kijk dan op de website van Galerie PS20 in Apeldoorn.

Voor zijn 53e verjaardag schreef ik een open brief aan Koning Willem-Alexander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *