Hans Kazan over het zijn van een BN’er en zijn blijvende passie voor illusie

Hans Kazan

Hans Kazan

Hans Kazan liet ons met zijn hartaanval in 2010 schrikken Inmiddels staat hij weer springlevend op de planken. Samen met zijn kinderen Oscar, Renzo & Maria trekt hij wereldwijd volle zalen. Vanaf 27 juli  t/m  21 augustus 2016 is de show Hans Kazan & The Amazing Magic Family te zien in Theater de Maaspoort te Venlo. Geboeid door zijn passie stelde ik Hans Kazan 10 vragen.

Hans Kazan & the Amazing Magic Family

Hans Kazan & the Amazing Magic Family

1) Hoe kwam je in het vak terecht?

Vanaf mijn  9e jaar wilde ik maar één ding: Goochelaar worden! Het was een lange moeilijke weg maar uiteindelijk op mijn 19e jaar kon ik leven van mij  optredens als entertainer. Toen veroverde ik een plaats in het Tros-televisieprogramma “Ren je rot” van Martin Brozius en zo begon de landelijke bekendheid. Nu, op mijn 63e, heb ik al heel wat generaties Nederlanders op een leuke manier met mijn trucs en presentaties kunnen amuseren.

2) Wie was je leermeester?

Een echte persoonlijke leermeester heb ik niet gehad. Ik las erg veel boeken over mijn vak, keek goed naar anderen en mijn interesse  en passie voor het amusements-vak deden de rest.

3) Wat inspireert je?

Het leven inspireert mij. Ik houd van blije mensen om mij heen. “Het zijn de kleine dingen die het doen” is een bekend liedje. Het is een cliché maar ontzettend waar. Ik probeer bewust te genieten van de kleine positieve lichtpuntjes om mij heen. Ook probeer ik, mede door mijn werk als entertainer, de mensen om mij heen mooie of ontspannen momenten te bezorgen.

4) Waarom woon je in Marbella?

Vanwege de kwaliteit van het leven. Het licht, het eten, de natuur en, vooral in het zuiden van Spanje, de opgewekte aard van de mensen. Bijna al onze kinderen en kleinkinderen wonen inmiddels hier.

5) Waar was je laatste optreden voor Venlo?

Oef, dat zijn er vanaf nu nog een heleboel! Ik vlieg wekelijks van Spanje naar Nederland om optredens te verzorgen. Veel shows in theaters en tijdens evenementen en ook verzorg ik veel lezingen en presentaties in het bedrijfsleven. Kijk voor informatie even op www.kazan.nl

6) Hoe ervaar je het om samen met je kinderen op te treden?

Dat is echt het mooiste dat er is. Magic Unlimited (Oscar, Renzo & Mara plus Steven) reizen een groot deel van het jaar de hele wereld rond. Zij treden op in heel veel landen in Europa en vaak in China. Maar…..met z’n allen samen optreden in een theater in Nederland is voor ons allemaal een feest waar wij altijd weer naar uitkijken.Gezellig!

Door zijn optreden in 1976 voor de Nederlandse televisie ontdekte het grote publiek Hans Kazan.

7) Vooral met de komst van RTL4 als eerste commerciële zender op 2 oktober 1989 veranderde het medialandschap snel. Wat betekent dat voor je?

De tijd verandert, gedrag van mensen en gezichtspunten veranderen en het medialandschap verandert dus mee.Dat wás zo, dat ís zo en dat zal altijd zo blijven.Het leven is tenslotte één grote aaneenschakeling van veranderingen en wij dobberen mee op de stroom.

8) Hoe ga je daarmee om als BN’er?

Net als iedereen. Accepteren dat het zo is en zo goed mogelijk je eigen weg bepalen

9) Heb je ook nog een foto van jou voor mij in Marbella?

Hans&Wendy 36 jaar getrouwd (Medium) (Small)

Hans Kazan en zijn vrouw Wendy in Marbella. Zij zijn al 36 jaar met elkaar getrouwd.

Ik zal even zoeken…
.

10) En, wanneer kom je na Venlo weer naar Nederland?

Op 22 augustus vertrekken win naar huis en op 31 augustus kom ik weer naar Nederland. Daar begint mijn eerste optreden weer op 1 september 2016 voor de TU (Technische Unliversiteit) in Enschede.

Tot zover mijn briefwisseling met hans Kazan. Intussen kijk ik uit naar de de zomershow Hans Kazan en the Amazing Magic Family in Venlo om daarna met Hans te proosten op zijn gezondheid, zijn succes en het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *