Cultuurblog van Marianne: 7 gestelde vragen

Marianne Visser van Klaarwater

Cultuurblog cultuurblogger.nl is een initiatief van Marianne Visser van Klaarwater.

Cultuurblog 10tips4trips bestond in mei 2017 drie jaar. Schoorvoetend begonnen, groeide het tot een blog vol culturele tips en trips. In dit artikel ga ik in op 7  gestelde vragen.

Wat betekent cultuurblog cultuurblogger.nl?
cultuurblogger.nl geeft tips (nieuwtjes en weetjes) voor trips (dagjes uit en reizen) op cultureel gebied. Eerst dacht ik aan de domeinnaam tips4trips, maar deze bleek al te bestaan als pornosite. Om verwarring te voorkomen plaatste ik het cijfer 10 ervoor.

Cultuur om intens van te genieten

Waarom richt je je op cultuur?
Cultuur is er om intens van te genieten. Zoals van kunst, show en andere vormen van theater. Cultuur is er ook om trots op te zijn, Zoals op ons koninklijk en religieus erfgoed. Cultuur is er ook om je te bezinnen. Zoals op de religieuze en humanistische verworvenheden van ons land plus onze tolerantie jegens andersdenkenden.
Hoe meer we dat beseffen, des te sterker staan we tegenover krachten die onze westerse samenleving willen ondermijnen. Om dat alles begon ik mijn cultuurblog cultuurblogger.nl.

Het Nederlands koningspaar tijdens preuvenemint 2014, foto: Marianne Visser van KlaarwaterHet Nederlands koningspaar tijdens preuvenemint 2014, foto: Marianne Visser van Klaarwater

Preuvenemint Maastricht 2014. 200 jaar koninkrijk, foto: Marianne Visser van Klaarwater

Cultuur om te ontdekken

Wat geeft je inspiratie? Hoe kom je aan informatie?
Mijn inspiratiebron om cultuur te ontdekken vormt het dagelijks nieuws. Zowel van het ANP als van de Rijksvoorlichtingsdienst ontvang ik daartoe berichten. Ook ontvang ik ook vaak uitnodigingen voor bijeenkomsten en openingen.

Lid van diverse netwerken

Verder ben ik lid van de volgende netwerken:
• Hollandia Netwerk: een netwerk voor mensen in Nederland en Vlaanderen werkzaam binnen Promotie Recreatie En Toerisme (PRET). Tijdens zgn PRET-bijeekomsten verkennen de leden een bepaalde stad, dorp, of regio.
• Orde van den Prince.  Een apolitiek en pluralistisch genootschap voor behoud en ontwikkeling van de Nederlandse taal en cultuur. Lidmaatschap vindt plaats op verzoek van een van de leden en op grond van verdienste.
• Katholieke Charismatische Vernieuwing(KCV). Deze beweging binnen de katholieke kerk staat open voor de bovennatuurlijke gaven van de Heilige Geest. Te weten: geloof, profeteren, woorden van wijsheid en kennis, onderscheiding van geesten, genezende en andere krachten, tongentaal. Paus Franciscus I is een groot voorstander van de KCV.

Cultuur om je leven te verrijken

Verdien je aan cultuurblog cultuurblogger.nl?
Nee. Alle kosten voor mijn blog betaal ik zelf. Er staan geen verdiensten tegenover. De abonnementen zijn gratis. Advertenties plaats ik niet. Het verrijkt wel mijn leven dankzij contacten met andere bloggers, kunstenaars, artiesten, geestelijken, royals.
Hun verhalen vormen voor mij een bron van inspiratie. Daarbij geniet ik intens van reizen, kunst, show, theater, en van koninklijk en geestelijk erfgoed. Kortom: ik voel me superrijk. En dat geef ik graag door aan anderen.

Cultuurblog # Vrijthofconcert 2015

André Rieu en zijn Marc Rieu in gesprek met Marianne Visser van Klaarwater

Cultuur om je leven meer zin te geven

Cultuurblog cultuurblogger.nl gaat ook over bezinnen. Geloof je in God?
Ja, maar wel vanuit een humanistische christelijke  visie. Ik zie Jezus vooral als mens.
God daalde als de mens Jezus af naar de aarde. Door als mens zelf het lijden te hebben ervaren, kan Hij ons steunen in ons lijden. Want op de aarde wordt en werd altijd al geleden.
Tijdens de twee jaar durende loodzware ziekte van mijn man Roel (1946-2008) vonden we vooral troost in de mens Jezus. Daarbij voelden we ons zeer geinpsireerd door de Heilige Geest.  Ons geloof gaf ons kracht.
Ik ben katholiek wegens de mysterie, mystiek en symboliek van dit geloof. Vanuit het geloof als bron van liefde zet ik me in voor de maatschappij.

Thema’s cultuurblog 10tips4trips

Over welke thema’s schrijf je?
Ik schrijf over:
• Travel: cultuur ontdekken in steden, dorpen, regio’s, landen.
• Art: genieten van beeldende kunst, beeldhouwen, fotografie, film.
• Show: genieten van concerten, musicals, show en andere vormen van theater.
• Koning: over ontmoetingen met de koning/koningin en over koninklijk erfgoed. Als dank voor mijn artikelen over 200 jaar koninkrijk woonde ik op 26 september 2015 in Amsterdam de slotviering bij.
• Mind: over zingeving vanuit geloof of levensovertuiging.

Extra: Tips van 10tips4trips

Op deze websites vind je meer info over:
•  Orde van den Prince .
•  Katholieke Charismatische Vernieuwing

Wist je dat?

Wist je dat ik ook lezingen geef over de door mij geschreven boeken en projecten (mee)organiseer? Meer daarover lees je op de pagina ”over Marianne”.
Wil je me volgen? Neem dan een gratis abonnement op mijn nieuwsbrief door daartoe het formulier in te vullen. Dit vind je rechts op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *