21 attracties, 21 keer dagje uit bij ‘club van elf’

21 attracties, Apenheul, Berberaap

21 attracties, Apenheul, Berberaap

21 attracties telt de begin jaren zeventig opgerichte  ‘’club van elf’’. Samen kijken ze tevreden terug op het afgelopen pinksterweekend. Vol vertrouwen kijken ze ook uit naar het zomerseizoen. Daarin vallen enkele nieuwe trends te ontdekken.

21 attracties, Club van Elf, Madame Tussauds

21 attracties, Club van Elf, Madame Tussauds

De Club van Elf ontstond in het begin van de jaren zeventig onder druk van de energiecrisis en de autoloze zondagen. Vanuit een protestbijeenkomst in Den Haag besloten toenmalige directeuren van grote attracties om met elkaar contact te houden. Dit waren toen elf bedrijven. Vandaar de naam. Inmiddels telt de groep 21 attracties.

Steeds meer on-line reserveringen bij 21 attracties

Valt je de leegstand in winkelstraten ook zo op? We doen steeds meer on-line. Dat geldt ook voor het boeken van een uitje, merken de leden van 21 attracties. Ook het aantal bezoekers neemt toe.
Zo waren de resultaten tijdens het pinksterweekend beter dan verwacht en meer dan in 2016. Ook was de spreiding over de verschillende dagen veel beter dan vorige jaren. Dat komt vooral door een steeds verdere toename van online reserveringen.

21 attracties, Club van Elf, Madurodam

21 attracties, Club van Elf, Madurodam

Dagje uit met overnachting

Zelf blijf ik vaak een nachtje slapen na het bezoeken van een attractie. Daarin ben ik niet de enige. Steeds meer mensen blijven na het bezoeken aan een van de 21 attracties een nachtje slapen.
Tijdens Pinksteren waren alle bungalows van het nieuwe Loonsche Land van de Efteling volgeboekt, Wees er dus op tijd bij. Vooral in het hoogseizoen.

De 21 attracties van de Club van Elf

De 21 attracties van de Club van Elf biedt voor elk wat wils. Cultuur vind je in het Nederlands Openluchtmuseum, Madurodam, het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het Spoorwegmuseum. Dieren zie je bij Apenheul, Diergaarde Blijdorp. Koninklijke Burgers’ Zoo. Maar ook bij GaiaZOO,  Ouwehands Dierenpark Rhenen, Slagharen, Zoo Emmen
Avonturen beleef je in Wildlands Adventure, Duinrel, Avonturenpark Hellendoorn, Walibi Holland.
Sprookjes beleef je in de Efteling en het Toverland. Verder zijn lid: Rederij Stromma (voorheen Canal Company),  Heineken Experience,  Keukenhof, en Madame Tussauds.


Nieuwe attracties bij ”de club van elf”

Tentoonstellingen en nieuwe ontwikkelingen bij de 21 genoemde attracties trokken veel bezoekers. Zoals:
• Drakennest in Attractiepark Hellendoorn,
• De Triton glijbaan in Duinrell’s Tikibad,
• NeuroGen in Walibi Holland
• De reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark.

Wist je dat?

Wist je dat ‘’erop uit in eigen land’’ in 2017 het thema is voor het Veluws Zandfestijn? Je doet hier leuke ideeën op voor een dagje uit. Zoals voorbeelden van de 21 attracties, hoewel ze geen lid zijn van de ”çlub van elf”.
Mooi om te zien. Leuk voor de kinderen. En niet duur. Kinderen t/m 5 jaar krijgen gratis toegang. Voor kinderen van 6 t/m 12 betaald je 4,50 euro. En voor overige leeftijden is de toegang 9,50 euro. Bovendien is het er reuze gezellig in de Beeldentuin en tearoom de Rozentuin.
Wil je de club van elf volgen? Kijk dan op de website club van elf

2 gedachten over “21 attracties, 21 keer dagje uit bij ‘club van elf’

  1. Marianne Visser van Klaarwater Bericht auteur

   Ja, zelfs tot twee keer toe heb ik zelf een door mij geschreven boek mogen aanbieden. En beide keren kreeg ik enkele maanden daarna namens hem een brief om me te bedanken, Heel bijzonder. En een mooie inspiratie om te blijven schrijven.
   Wil je me volgen? Neem dan een gratis abonnement op mijn blog.
   Hartelijke groeten van Marianne en tot de volgende keer bij Hollandia Netwerk.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *