404; oeps er ging iets mis

404 betreft artikelen die o.a. door beginnersfouten in zoekmachines op internet niet goed vindbaar zijn. Daaraan ontkomt zelfs de meest ervaren blogger niet. Hierbij mijn excuses en een zoekbalk om op de juiste blogpost te komen.



Voor mij was een eigen blog een enorm avontuur

Van 1990 tot 2006 schreef ik voor bladen met een oplage van 30.000 tot 120.000 exemplaren. Je leverde de tekst in en het beeldmateriaal. Voor de rest hoefde je nergens naar om te kijken.
Met een eigen blog moet je je ook verdiepen in google, marketing en andere schrijfwijze gericht op vlug, vlug, vlug. Mensen van nu nemen minder tijd om te lezen dan tien jaar geleden. Tja en dan kom je toch nog op een vekeerde blogpost. Daarom deze pagina 404.

De opkomst van internet veranderde alles

Vooral bij de vakbladen leidde dat tot een forse daling van advertenties. Daardoor daalde voor mij als freelancer vanaf 2006 ook het aantal betaalde opdrachten.

Vanaf 2006 zakte mijn journalistieke markt in.

Juist in 2006 legde ik mijn werk als journaliste/schrijfster neer om mijn man bij te staan tijdens zijn ziekte. In januari 2006 getroffen door een zeer zware hartaanval overleed hij op 23 november 2008.
Na een periode van rouw wilde ik in 2010 mijn werk weer oppakken, maar helaas. De markt was dusdanig ingestort dat ik dacht nooit meer te zullen schrijven.

Ik gaf de moed niet op

Ik besloot boeken te gaan schrijven. In 2012, 2013 verscheen respectievelijk: ‘doorheen het leven. doorheen de dood’en ‘een schuit vol verhalen’. In september 2015 verschijnt mijn boek ‘het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie’. Dit betreft een samenwerking met de Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel.
Daarna volgende nog ”Omzien naar elkaar” en ”de DoorzetSTER: een ode aan de liefde”. Beide boeken verschenen bij U2pi. Op 13 september 2022 publiceerde uitgeverij Gopher mijn boek ”Waarom zouden we bang zijn? Missie naar de Bismarck Archipel.”

Jongeren gaven mij inspiratie voor een eigen blog

In januari 2014 kwam ik tijdens de vakantiebeurs in in contact met een groep enthousiaste jongeren met een eigen blog. Zij gaven mij de moed en inspiratie om in april 2014 zelf een eigen blog te beginnen.

Over mij en mijn boeken: