Arcen: de 5 leukste tips van B&B Antoniushoeve in Lomm

B&B Antoniushoeve in het vLokbij Arceb gelegen mm, Marianne Visser van Klaarwater proostr met Marianne Mertens-Niemeijer op de opening van haar B&B.

B&B Antoniushoeve in het vlakbij Arcen gelegen Lomm, Marianne Visser van Klaarwater proost met Marianne Martens-Niemeijer en haar man Gerard op een succesvolle start van deze nieuwe  B&B.

Op 26 september gingen Peter en ik proefslapen in het op 1 oktober te openen B&B Antoniushoeve in Lomm. Na een zalig diner, gezellige avond, goede nachtrust en lekker ontbijt verkenden we de omgeving van Arcen. Tips daarvoor gaf eigenaresse Marianne Martens-Niemeijer.

BB Antoniushoeve bevindt zich in het aan de Maas gelegen Lomm vlakbij Arcen

BB Antoniushoeve bevindt zich in het aan de Maas gelegen Lomm vlakbij Arcen

Marianne Martens kende ik als geestelijk raadsvrouw. Ze leert mensen hoe om te gaan met hoog sensitiviteit en hoe hun hun andere talenten te gebruiken. Tot haar vele eigen talenten behoort de kookkunst. Dat ontdekten Peter en ik op 26 september.

Proefslapen bij B&B Antoniushoeve

Het proefslapen bij B&B Antoniushoeve begon met een heus feestdiner. We smulden van een pompoensoep, gehaktbrood met aardappels au dauphinois (uit de oven) plus sperzieboontjes en als afsluiter een grand dessert.
Na een heerlijke nachtrust op een box spring volgde een verrukkelijk ontbijt met croissants en andere broodsoorten, kaas, ham, en nog meer lekkere biologische streekproducten. Deze keer verwende Marianne ons met een tonijn-avocadosalade.
Daarbij dronken we een kop koffie uit een Nespresso-apparaat met maar liefst 13 verschillende smaken. Na het ontbijt voorzag Marianne ons zowel schriftelijk als mondeling van tips om de omgeving te verkennen. Dat leidde tot onze persoonlijke top 5 voor een bezoek aan Arcen en omgeving.

Peter en ik hadden het prima naar onze zin in b&B Anthoniushoeve

Peter en ik hadden het prima naar onze zin in b&B Anthoniushoeve

Arcen: tip 1: Graanbranderij de IJsvogel

Op plaats 1 staat bij ons Graanbranderij de IJsvogel. De stokerij is gevestigd in een graanmolen van voor 1500. Ondanks het uitgebreide ontbijt laten we ons hier verleiden tot een Arcense koffie met daarin een koffielikeur. Dit is slechts een van de zestig verschillende hier gestookte producten.
Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van sint Amendus, beschermheilige van de jeneverstokers. Trouwens, ze stoken hier ook whisky. Ze lagert in houten vaten evenals andere hier gestookte distillaten. Elke eerste zondag van de maand oktober presenteert De IJsvogel haar nieuwe jaargang whisky met een geweldig whiskyfeest.
Het voelde voor mijn goed om hier te zijn. Op 27 mei 1993 was ik hier met mijn man Roel Visser (1946-2008) om de opening bij te wonen. Nu genoot ik opnieuw van de sfeervol als winkel ingerichte horeca, de stookketels en het gezellige terras. In 2016/2017 won haar Korenwijn de eerste prijs van het jenevercollege ‘’nimmer zat’’. Dit is ook de naam van een vogel.

Arcen. Graanbranderij De IJsvogel

Arcen. Graanbranderij De IJsvogel;

Arcen: tip 2: de Kasteeltuinen

Onze tweede stop waren de Kasteeltuinen van Arcen. De meer dan 15 tuinen rondom het 17e -eeuwse kasteel doen denken aan de tuinen van Versailles. Keurig aangelegd maar ook speels met mogelijkheden om te picknicken en te midgetgolfen.
De Kasteeltuinen Arcen is voor de derde keer door de ANWB bestempeld als het leukste uitje van Limburg. Verschil in loof, vijverpartijen en watervallen geven elke tuin iets unieks. Van barok rosarium tot en met Oosterse watertuin en rododendrontuin.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Arcen: tip 3: IJssalon Clevers

Wat prijswinnaars betreft hebben ze in Arcen niets te klagen. Neem nu IJsssalon Clevers in oud Arcen. In 2018 staat ze genomineerd als Beste Ijssalon van Nederland, won ze de 1e prijs van de kinderjury Nederland en veroverde ze de Zilveren IJscoupe. Op hun aan de Maas gelegen terras was het goed toeven.

Arcen, Ijssalon Clevers

Arcen, Ijssalon Clevers

Arcen tip 4: pannenkoekenrestaurant De Bosrand

Op de kaart staan maar liefst 85 verschillende soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Ze hebben een groot terras en een grote midgetgolfbaan.

Arcen, pannenkoekenrestaurant De Bosrand

Arcen, pannenkoekenrestaurant De Bosrand

Even buiten Arcen tip 5: brouwerij Hertog Jan

Even buiten Arcen bevindt zich de brouwerij Hertog Jan. Sinds 1915 brouwen ze hier bier. Vanaf de moutzolder met zijn typische geur en de koperen brouwketels naar de kelder volg je hier het brouwproces. In een sfeervol lokaal proef je het bier.

B&B Anthoniushoevce in het vlakbij Arcen gelegen Lomm

B&B Anthoniushoeve in het vlakbij Arcen gelegen Lomm gaat open op 1 oktober 2018

Nog meer tips van B&B Antoniushoeve in Lomm

De omgeving van B&B Antoniushoeve biedt een rijk aanbod aan kuur, natuur, en cultuur.
Spa Welness Lomm: Nog geen 200 meter verwijderd van B&B Antoniushoeve bevindt zich de sauna.
Graanbranderij de IJsvogel, leuk om te doen: rondleiding met gids;
● Irrland Kevelaer-Twisystedenl prachtige boerderijbelevenis, ook leuk voor kinderen tot 12 jaar.
● Bedevaartplaats Kevelaer; slechts 20 minuten verwijderd vanaf B&B Antoniushoeve, prachtige basiliek, winkelen, terrasjes;
● Dierentuin Overloon (38 km) en dierentuin Zoo Duisburg (55 km);
● Outlet Roermond, 25 minuten met de auto.

Wist je dat?

Wist je dat vlakbij de Antoniushoeve  zich in een molen een Graandbranderij bevindt?

Kijk voor meer informatie op de website van B&B Antoniushoeve.
en op de website met activiteiten van De IJsvogel, ook toeristisch informatiepunt.

Marianne Martens zet zich in voor een betere wereld. Zo geeft ze ook een workshop om je talenten te ontwikkelen. 

Regelmatig geef ik tips voor een dagje uit of een paar dagen weg. Houd je van nostalgische treinreizen? Maak dan eens een ritje met de stoomtram Hoorn-Medemblik.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *