Vakantiebeurs 2020: 50 jaar, afgeslankt en gericht op actief zijn en beleven

Vakantiebeurs 2020; Caribbean Village Terras
Vakantiebeurs 2020; Caribbean Village Terras

Vakantiebeurs 2020.  Even stond ik in dubio of ik Vakantiebeurs er wel of niet heen zou gaan. Mijn man Peter loopt steeds slechter. Totdat ik ontdekte dat je vlak bij de ingang kan parkeren, wanneer je een gehandicaptenparkeerkaart bezit. En dan mag je er zelfs gratis staan. Dus op naar Utrecht.

#Marianne Visser van Klaarwater
In 2014 vond je in de hallen rechts de Verre Reizen, tijdens vakantiebeurs 2020 staat deze zijde leeg.

Eenmaal binnen bleek dat de hallen rechts leeg stonden. Vroeger vond je hier de Verre landen. Nu vind je Noord-Amerika en het Midden Oosten in Hal 9 samen met Centraal- en West Europa. In Hal 12 staan Azië, Afrika, samen met Australië en Nieuw-Zeeland. Kortom: een ratjetoe.

Vakantiebeurs 2020: het gaat om beleving

Ik herinner me nog de witte schotten met affiches van de betreffende landen, regio’s en steden in de eerste jaren van de beurs. Met 1147 deelnemers richt de beurs zich nu vooral op beleven. Er is een kooktheater, kidsclub, Turkse bazaar, karaoke bar, virtual reality (o.a. Hurtigruten Hal 11) en een waterbak met zeilen en kajakken.

Theater en horeca

Vakantiebeurs 2020 heeft in elke hal een theater. Je kunt er koken of presentaties bijwonen. Ook vind je in elke hal een horecagelegenheid. Tip: Ga hier eten en niet in het vanuit de beurs te bereiken restaurant Speys. Het is wellicht wat duurder maar veel gezelliger.
Tenzij je liever een pizza eet vanuit een doos en met plastic bestek dan vanaf een bord en een mes, vork en lepel van roestvrij staal.  Want in Speys serveren ze het eten uitsluitend met wegwerpmateriaal. Een menukaart ontbreekt. Het aanbod lees je op je smartphone, maar tijdens ons bezoek werkte dat niet. Het broodje met Bratwurst in de Oostenrijkse Bierstube (Hal 9) is ons veel beter bevallen. Hier  serveren ze ook Apfelstrudel, Kaiserschmarrn en Grillschinken.

Horecaterras Bonaire, vakantiebeurs 2020
Horecaterras Bonaire, vakantiebeurs 2020

Vakantiebeurs 2020 gericht op actief en kinderen

 Hoewel veel ouderen de Vakantiebeurs bezoeken, richt ze zich vooral op mensen die zich nog prima kunnen bewegen. Er zijn geen routes voor gehandicapten en cultuur maar wel voor:
● Fietsen en wandelen;
● Solo;
● Kids;
● Wijn.

Vakantiebeurs 2015

Blikvanger Vakantiebeurs 2020: de Achterhoek

In Hal 10 presenteren zich de landen Nederland, België, Groot Brittannië, Scandinavië & IJsland. Blikvanger is de stand van De Achterhoek. Hoewel de deelnemers de laatste jaren liever kiezen voor een kleinere stand, presenteert deze streek zich groots.  

Impressie 50 jaar Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2020: de leukste stands

De Achterhoek met het door Heineken gesponsorde Holland Terras; Hal 10;
● Caribbean Village Terras met cocktailbar; Hal 11;
● Bonaire; Hal 11;
● België; hier bakken ze lekkere wafels; Hal 10. Een aanrader maar niet aanwezig op de beurs vinden wij Haspengouw. Hasselt, Alden Biesen, wijnkasteeel Genoelselderen.

Wist je dat?

Wist je dat ook Australië present is? Door de bosbranden liggen de prijzen van de vliegreizen extreem laag. Hier vind je prachtig beeldhoutwerk van Dirk Reinders. Voor slechts tien euro doe je mee aan een loterij waarmee je een beeldje kan winnen, Alle opbrengsten gaan zonder aftrek van kosten naar het WWF bestemd voor het redden van koala’s.

Zie voor meer informatie de website van de vakantiebeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *