404; een blog begin je niet zomaar

Marianne Visser van Klaarwater, 404

Marianne Visser van Klaarwater, 404

404 betreft artikelen die o.a. door beginnersfouten in zoekmachines op internet niet goed vindbaar zijn. Daaraan ontkomt zelfs de meest ervaren blogger niet. Hierbij mijn excuses. De eerste fase betrof vooral een experiment, inmiddels kreeg mijn blog vaste vorm. 

Marianne Visser van Klaarwater, 404

Marianne Visser van Klaarwater, 404

Voor mij was een eigen blog een enorm avontuur

Van 1990 tot 2006 schreef ik voor bladen met een oplage van 30.000 tot 120.000 exemplaren. Je leverde de tekst in en het beeldmateriaal. Voor de rest hoefde je nergens naar om te kijken.
Met een eigen blog moet je je ook verdiepen in google, marketing en andere schrijfwijze gericht op vlug, vlug, vlug. Mensen van nu nemen minder tijd om te lezen dan tien jaar geleden.

De opkomst van internet veranderde alles.

Vooral bij de vakbladen leidde dat tot een forse daling van advertenties. Daardoor daalde voor mij als freelancer vanaf 2006 ook het aantal betaalde opdrachten.

Vanaf 2006 zakte mijn journalistieke markt in.

Juist in 2006 legde ik mijn werk als journaliste/schrijfster neer om mijn man bij te staan tijdens zijn ziekte. In januari 2006 getroffen door een zeer zware hartaanval overleed hij op 23 november 2008.
Na een periode van rouw wilde ik in 2010 mijn werk weer oppakken, maar helaas. De markt was dusdanig ingestort dat ik dacht nooit meer te zullen schrijven.

Ik gaf de moed niet op

Ik besloot boeken te gaan schrijven. In 2012, 2013 verscheen respectievelijk: ‘doorheen het leven. doorheen de dood’en ‘een schuit vol verhalen’. In september 2015 verschijnt mijn boek ‘het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie’. Dit betreft een samenwerking met de Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel.

Jongeren gaven mij inspiratie voor een eigen blog

In januari 2014 kwam ik tijdens de vakantiebeurs in in contact met een groep enthousiaste jongeren met een eigen blog. Zij gaven mij de moed en inspiratie om in april 2014 zelf een eigen blog te beginnen.

Beginnersfouten leidden tot pagina’s 404

Inmiddels telt mijn blog de volgende categoriën:
travel,
In de categorie travel vindt u alles over reizen en accommodaties e.d. voor algemene reizen, landen, steden, maar ook wandelen en fietsen.

#Marianne Visser van Klaarwater

Noordkaap, aan boord van de Hurtigruten, foto #Marianne Visser van Klaarwater

art
De categorie art bevat uitstapjes en reizen voor liefhebbers van beeldende kunst en fotografie e.d.

koning
Onder de noemer koning vindt u bijeenkomsten e.d. in aanwezigheid van onze koning Willem-Alexander en/of koningin Maxima.

mind
Voor meer diepgang en spiritualiteit verwijs ik u naar het thema mind.

show
Het thema show vermeldt premières en andere gebeurtenissen binnen de showwereld.

Ontmoetingen vormen mijn grote inspiratiebron.

Dankzij mijn naamsbekendheid heb ik een enorm netwerk binnen alle segmenten van de samenleving. Van show en art tot travel, mind en koninklijke kringen.
Wilt u meer over mij weten? Kijk dan onder het thema: over Marianne.

Eerder begon ik met mijn blog: carpe-diem, een blog binnen de website 50plusser waarvan ik redacteur ben. Met 185.000 unieke bezoekers per maand is 50plusser.nl een van de meeste favoriete websites voor de 50+ markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *