Vrijwilligers door koningspaar met taart verwend

Vrijwilligers werden door het koningspaar getrakteerd op taart. (foto: Peter :Lasschuit)

Vrijwilligers en koningspaar kregen in Zwolle op 25 april 2015 taart  tijdens het evenement  ‘lang leve de club’. De bijeenkomst vond plaats in het kader van ‘200 jaar Koninkrijk’.  De taart was 30 meter lang en werd gebakken door Max van Dijk van bakkerij van Orsouw.

DSC_0081

Zo lekker is het ! Koning met  bakkers  van bakkerij Orsouw.(foto: Peter Lasschuit)

Vrijwilligers centraal tijdens vierde bijeenkomst 200 jaar koninkrijk

Onder het motto ”Lang leve de club” st0nden op 25 april 2015 vrijwilligers centraal tijdens het evenement ‘200 jaar Koninkrijk’.
In de huidige samenleving worstelen verenigingen met de vraag: hoe komen we aan nieuwe en actieve leden? Over deze problematiek bogen de deelnemers zich tijdens workshops. Belangstellend luisterde het koningspaar naar hun woorden.
Een van de conclusies luidde dat organisaties een andere vorm dienen te krijgen, willen ze overleven. Over de vraag hoe dit moet gebeuren, werd gesproken in verschillende sessies.

Het koningspaar temidden van vrijwilligers

Het koningspaar temidden van vrijwilligers (foto Peter Lasschuit)

Koning wil vrijwilligers in het zonnetje zetten

In totaal namen 60 organisaties aan de dag deel. Zoals de koning zei: ”alle vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

DSC_0094

Smullen hoogheid (foto Peter Lasschuit)

Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima genoot

Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima genoot (foto: Peter Lasschuit) geniet zichtbaar tijdens deze themaviering.

Tips van 10tips4trips:

De taart werd gebakken door Max van Dijk van bakkerij Orsouw:
met:
• 100 liter eieren, 2 kilo citroenrasp, 40 kilo castro suiker
• 60 kilo vanillepeulen, 40 kilo patentbloem, 40 liter slagroom
• 100 kilo roomboter, 60 kilo marsepein, 60 kilo basterdsuiker
• 60 kilo banketbakkersroom, 20 kilo aardbeienjam, 40 kilo perziken

Wist je dat?

Wist je dat onze koningen en koninginnen echte smulpapen waren en zijn? Naar aanleiding van 200 jaar koningshuis publiceerde Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst het boek Vorstelijk tafelen.
Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? Kijk dan op de website van vrijwilligerscentrale Zwolle. Trouwens, ook andere plaatsen hebben een vrijwilligerscentrale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *